Rauwmelkse Kefir als natuurlijk probioticum!

Kefir
Kefir

Rauwmelkse Kefir

Sinds een aantal maanden gebruiken wij rauwmelkse kefir als prebiotische drank en het is heerlijk!! Wij zijn verkocht! Al jaren wordt er hier geen melk meer gedronken wegens de sterk bewerkte draai die er aan is gegeven. Of eigenlijk: al het gezonds is eruit gehaald. Nu koop ik rauwe melk in bij de boer en maak hier onze eigen kefir van! Je kunt het zelf maken d.m.v kefirkorrels, maar je kunt natuurlijk ook een goede kefir inkopen als basis en deze zelf gaan mengen in een lege glazen (melk)fles. Dit heeft mijn voorkeur, gemak dient de mens, toch? Een absolute aanrader is http://www.puremilk.nl te Sint Maarten. Je haalt 1 keer een fles kefir en een paar glazen rauwe melk. Zorg hierbij dat je zelf alvast 1 glazen fles thuis hebt staan. Je vult deze fles met een heel klein laagje kefir en voegt hierna de rauwe melk toe. Deze fles laat je 24 uur buiten de koeling en schud je af en toe flink door, daarna mag deze in de koeling. (Het gedeelte boven de fruit- en groente lade is het koelste deel van de koelkast) Ik maak op deze manier 3 flessen en na een week ga ik weer met veel plezier naar de boer om nieuwe rauwe melk te halen! Lekker ouderwets ook, LOVE IT!

Kefir:

De resulterende melkkefirdrank bevat na bereiding – wat u heel eenvoudig zelf kunt doen – o.a.: vitamine B1 (Thiamine), B2B6B12CD, H (Biotine) en K. Het bevat ook mineralen en essetiële aminozuren, waaronder Tryptofaan. Dit stofje werkt rustgevend op het zenuwstelsel.
Tevens bevat melkkefir ook een behoorlijk aantal rechtsdraaiendemelkzuuurbacteriën
, waardoor het licht verteerbaar is. Het draagt verder bij aan een goede balans van bacteriën in uw darmen.
Door het gebruiken van kefir wordt het voedsel beter verteerd en opgenomen door de darmen. Dus een feestje voor uw darmen en gezond! Er zijn vele soorten probiotica, waarvan de meeste vaak suiker bevatten, of ze zijn zodanig kostbaar dat het financieel maar heel even vol te houden is. Melkkefir is in dat opzicht zowel vriendelijk voor uw gezondheid, als voor uw portemonnee. U maakt het gewoon zelf, in huis met huis-tuin en keukenspullen. Lees verder:http://www.melkkefir.nl