Keltisch Zeezout!

fot keltisch zeezout

 

 

Al tijden gebruiken wij thuis Keltisch zeezout. Voor onze baby doen wij een schepje in haar badje. Wanneer zij ontstoken oogjes heeft druppel ik een extra verdunde Sole in haar ogen of een druppel vanuit het badje. Van te voren heb ik het eerst natuurlijk zelf getest en het was vergelijkbaar met het zout wat we na een verblijf in het ziekenhuis  mee hadden gekregen. Dus ontstoken oogjes, verstopt neusje, het werkt prima! En het is puur en natuurlijk zout! Wist je dat dit zout overeenkomt met het zout wat vruchtwater bevat in de baarmoeder?

Wat is Keltisch zeezout?

Met Keltisch zeezout wordt bedoelt het zout, op traditionele wijze gewonnen, uit het gebied Guérande, Bretagne, Frankrijk. Keltisch zeezout bevat alle mineralen en sporenelementen die voor een gezond lichaam nodig zijn!. Keltisch zeezout is goed  voor jong en oud, voor mensen, dieren en zelfs planten. Iedereen die bewust bezig is met gezondheid zal geïnteresseerd zijn in de werking van Keltisch zeezout.

Keltisch zeezout wordt op een andere manier gewonnen dan de manier waarop commercieel zeezout (landzout) wordt gewonnen. In Guérande liggen nog steeds de aloude, door de Kelten aangelegde zoutmoerassen. De Kelten lieten het zeewater binnenkomen via een ingenieus kanalenstelsel waarbij het zout van het ene naar het andere ondiepe bassin werd geleid. Het gehele proces duurde zo’n twee weken, waarna het zout in het laatste bassin door de zon gedroogd werd en handmatig opgeschept. Vandaag de dag wordt in Guérande nog exact  dezelfde manier zout gewonnen als de Kelten dit meer dan tweeduizend jaar geleden deden. Het mineraalrijke, zachte en zuivere karakter dankt het pure, ongeraffineerde Keltische zeezout aan dit unieke proces Zeezout dat commercieel wordt gewonnen, bijvoorbeeld in het Middellandse Zeegebied, verkrijgt men daarentegen door een bassin vol te laten lopen met zeewater en dit vervolgens af te sluiten. De warmte van de zon laat het water verdampen waarna er zoutkristallen overblijven. Vervolgens schept men met bulldozers het zout op, zonder rekening te houden met de bovenste of onderste laag van het zout en zonder dat het zout gecontroleerd wordt op mogelijke vervuiling. Dit zout wordt vervolgens gewassen, gedroogd en vaak geraffineerd.

Sole

De kelten maakten een “Sole” van zeezout en regenwater en dronken dit dagelijks. Mits je het niet overdrijft is dit een volkomen veilig en uitgebalanceerd supplement,’s ochtends en ’s avonds één glaasje van 250 ml.

Met een “Sole” geef je je lichaam een evenwichtig menu van talloze mineralen en spoorelementen in een vloeibare vorm die het bloed herkent en direct in zich opneemt en transporteert naar de cellen. Voor je cellen zijn dit zogeheten “elektrolyten” die de elektromagnetische communicatie tussen je cellen verbeteren (De term “elektrolyt” verwijst naar “elektrisch licht”). Drink het ’s ochtends op nuchtere maag en geef zo de spijsvertering een natuurlijke oppepper.

Bronvermelding: www.keltischzeezout.net

Hoe maak je een sole?

Zelf maak ik een sole in een gebruikte Roosvicee fles. Ik vul deze met 1/3 keltisch zeezout en voeg daarna water toe. Even goed schudden en dan zie je dat het water uiteindelijk verzadigd. Er zal wat zout naar de bodem drijven, dit is dus een teken dat het water verzadigd is en niet meer zout kan opnemen. Je kunt dit mengsel heel lang bewaren in je keukenkastje. In de ochtend vul ik een glas met water en voeg hier een theelepel verdund zout-water aan toe. Het water moet niet naar zout smaken, dan is het niet goed verdund. Voeg dan wat meer water toe.

Keltisch Zeezout of Himalyazout zijn gezonde natuurzouten waar behalve natriumchloride 84 andere mineralen en sporenelementen in zitten. Keukenzout is geraffineerd, net als wit meel en witte suiker. Geraffineerde producten zijn ontdaan van alle voedingsstoffen. Een geraffineerd product is ongezond en in te grote hoeveelheden een vergif. Onbewerkt zout tot je nemen is juist een heel gezonde manier om aan je dagelijkse behoefte van mineralen te komen.

Het is een heerlijke mineraalrijke vorm van water drinken en je kunt zelf het beste kijken wat voor jou het beste voelt. Ik vind het heerlijk om te drinken en ook om mee te koken!

Succes geef het lichaam de mineralen die je nodig hebt!!